Welkom

Welkom op de website van Tekstbureau Taalgras, het tekstbureau van Wies Groeneveld, tekstschrijver, redacteur en onderzoeker.

Waarom de naam ‘Taalgras’?
Taal’ is mijn wezen, mijn passie. Deze passie druk ik uit in schrijven, maar ook in lezen en onderzoeken. Met taal help ik u om uw boodschap zo helder mogelijk over te brengen.
Gras’ duidt op grazen: grazen naar taalfouten die ik voor u verbeter, grazen naar informatie die ik voor u in de gewenste vorm omzet. Maar ‘gras’ verwijst eveneens naar mijn achternaam, Groeneveld.

Ik groeide op in Sappemeer en woon nu in Rotterdam. Oorspronkelijk ben ik opgeleid als bibliothecaris en werkte meer dan tien jaar als zodanig. Naast mijn werk en gezin volgde ik de studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit en rondde deze in het jaar 2000 af.

Begin jaren ‘90 zette ik de onderzoeksdienstverlening voor openbare bibliotheken in de provincie Zuid-Holland op. Daarnaast was ik tien jaar lang redactielid van en schreef voor het personeelsblad van mijn werkgever en voor een tijdschrift gericht op een specifieke klantengroep.

Ik ben gespecialiseerd in onderwerpen met een historisch, filosofisch, sociaal-maatschappelijk en cultureel karakter. Maar ook voor andere onderwerpen kunt u vertrouwen op levering van deskundig en professioneel werk. Hebt u een tekst nodig, een zakelijk of juist persoonlijk verhaal? Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.


Tekstbureau Taalgras: voor effectieve schriftelijke en digitale communicatie