Diensten

Mijn diensten kunnen worden onderverdeeld in; ‘Schrijven’, ‘Tekstcorrectie, (eind-)redactie en herschrijven’, ‘Webredactie’, ‘Historisch onderzoek’ en ‘Fotografie’.

Schrijven

SchrijvenZoekt u expertise in tekst? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Ik schrijf en redigeer teksten op maat voor elk doel. Of het nu gaat om een artikel voor een tijdschrift of nieuwsbrief, een achtergrondverhaal of interview, een speech of teksten voor websites, brochures en folders of een compleet boek, ik vind de juiste woorden en de juiste toon. Met hart voor de inhoud en oog voor detail. Daarbij verplaats ik mij in de doelgroep. Ik informeer en communiceer op een aansprekende wijze. Zakelijk als het moet en informeel als het mag.

Mijn teksten zijn helder en leesbaar. Teksten die lezers prikkelen, inspireren en overtuigen. Ik schrijf onder andere voor:

  • tijdschriften
  • brochures
  • personeelsbladen
  • websites
  • nieuwsbrieven

Tekstcorrectie, (eind-)redactie en herschrijven

TekstcorrectieHebt u zelf al een tekst geschreven, maar mag daar nog wel wat aan verbeterd worden? Dan kunt u bij mij terecht voor tekstcorrectie, (eind-)redactie en herschrijven.

Kiest u voor tekstcorrectie, dan loop ik uw tekst letter voor letter na. Spelfouten worden verbeterd, te lange zinnen worden gesplitst. Een redactieslag gaat een stapje verder: ik maak de tekst vlotter en duidelijker. Met aandacht voor woordkeus, opbouw en stijl.
Nog een stapje verder gaat herschrijven. Hebt u een tekst geschreven, maar kon u niet de juiste woorden vinden? Ik herschrijf die tekst tot een vloeiend en logisch geheel.
Ook verzorg ik de eindredactie van uw teksten.

Webredactie

WebredactieBehalve voor offlinemedia schrijf en redigeer ik ook teksten voor websites. Dat betekent concreet: teksten schrijven en/of redigeren, deze op de betreffende websites plaatsen en foto’s erbij plaatsen. Ik heb ervaring met editors van Joomla en WordPress, maar ik leer snel werken met editors van andere programma’s. Ook kunt u bij mij terecht voor teksten voor online nieuwsbrieven.

 

 

Historisch onderzoek

OnderzoekViert uw organisatie binnenkort een jubileum en wilt u naar aanleiding daarvan een publicatie uitgeven? Ook daarbij kan ik u helpen. Aan de hand van uw archiefmateriaal, secundaire literatuur en interviews schrijf ik een jubileumpublicatie. Dat kan een tijdschriftartikel, brochure of een heel boek zijn. Ook schrijf ik over andere historische onderwerpen, bijvoorbeeld de geschiedenis van een wijk.

 

Fotografie

FotografieAls u uw publicatie wilt voorzien van fotomateriaal, kan ik u daarbij helpen. Behalve schrijven, redigeren en onderzoeken fotografeer ik ook. Mijn specialisme, verworven tijdens vele wandel- en fietstochten, is stads- en landschapsfotografie. Maar ook voor andere foto-onderwerpen kunt u bij mij terecht. Tekst én foto’s in één hand.


Tekstbureau Taalgras: voor effectieve schriftelijke en digitale communicatie