Ervaren Talent en Gouden Kracht

  • -

Ervaren Talent en Gouden Kracht

Onder deze titel verschijnt binnenkort bij Uitgeverij Free Musketeers van mijn hand een boek.

Waar gaat dit boek over?
In de crisisjaren van 2008 tot pakweg 2014, maar ook nog in 2016, is het voor oudere werkzoekenden heel moeilijk om weer nieuw werk te vinden. Hoewel ouderen er soms toch in slagen om een nieuwe baan te vinden, lijkt dit vraagstuk echter nog onverminderd actueel. Volgens onderzoek denken werkgevers vrij genuanceerd over oudere werknemers en oudere werkzoekenden. Desondanks blijken er toch nog enkele hardnekkige vooroordelen tegenover oudere werkzoekenden te leven. Deze vooroordelen zijn echter niet altijd terecht. Werkgevers zijn bovendien niet altijd bekend met de voordelen die ouderen bieden ten opzichte van jongere werknemers of werkzoekenden.

Dit boek bevat interviews met oudere werkzoekenden die erin slaagden om op het dieptepunt van de crisis weer een nieuwe broodwinning te bemachtigen. Met speciale aandacht voor tips & trucs om je kans om als oudere werkzoekende weer aan het werk te komen te vergroten. Als ervaringsdeskundige interviewde ik zes mensen en nam tevens mijn eigen verhaal op.

Ik heb dit boek geschreven om de 255.000 oudere werkzoekenden van 45-75 jaar (cijfers CBS oktober 2015) een hart onder de riem te steken en hen met deze succesvolle voorbeelden te inspireren in hun eigen zoektocht naar nieuw werk.

Na een zelf georganiseerde redactieronde stuurde ik het manuscript twee weken geleden naar Uitgeverij Free Musketeers. Vorige week kreeg ik het heuglijke bericht dat zij dit manuscript graag willen uitgeven. Daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee!

Alvorens de uitgeverij met de productie begint, wil zij graag weten hoe groot de interesse is. De productie begint als er minimaal 30 potentiële gegadigden zijn. De prijs is nog niet bekend, maar zal naar verwachting ergens tussen de € 15,= en € 20,= liggen.

Heb je interesse? Stuur dan een berichtje naar info@tekstbureautaalgras.nl. Je ontvangt dan binnen afzienbare tijd een eenmalig mailtje van de uitgever met meer informatie over het boek en een bestelmogelijkheid. Je e-mailadres wordt nadrukkelijk NIET voor andere doeleinden gebruikt.


Tekstbureau Taalgras: voor effectieve schriftelijke en digitale communicatie