Referenties

“Goede boekrecensies schrijven is een vak apart. Er zijn maar weinigen die een boek zorgvuldig lezen (uitstervend gilde), de essenties eruit halen en deze kort en bondig kunnen samenvatten en becommentariëren. Een aparte vorm van journalistiek. De attentiespanne van de lezer is meestal kort.
Taalgras kan dit voortreffelijk. De scribente (Wies Groeneveld) recenseerde drie boeken van mij. ‘Van binnen is alles stuk – Herinneringen van vernielde generaties’, de Engelse versie ‘Broken on the inside – The War never ended’ en ‘Het Voorgesprek’. Twee serieuze werken die psychologisch inzicht vereisen en een vrolijk boek, met een serieuze knipoog naar de huidige verruwde maatschappij. Taalgras pakte beide stijlen naadloos op en publiceerde een goede uiteenzetting (recensie) waar de aspirant-lezer werkelijk veel aan heeft. Chapeau. Vakwerk dat links en rechts wordt gedeeld.”
(Simon Hammelburg, journalist, schrijver, cabaretier, componist, tekstdichter)

“Ik heb het boek gelezen en het geeft een goed beeld van vijftigplussers die zich niet uit het veld laten slaan, met zes mooie portretten van mensen met hun beperkingen en de kansen die zij weten te pakken.”
(José van Rosmalen, dichter, schrijver en lezer van mijn boek ‘Ervaren Talent en Gouden Kracht’)

“Het boek ‘Ervaren Talent en Gouden Kracht’van Wies Groeneveld is verschenen.
Het boek is een bundeling interviews met oudere werkzoekenden die het tijdens het dieptepunt van de crisis wél is gelukt om nieuw werk te vinden. Wies ontdekte hoe zij dit deden. Het boek bevat ook een aantal nuttige tips.
Ik was proeflezer en redacteur voor Wies. Ik vond het boeiende verhalen. Het boek is de moeite waard om te lezen, ook als je geen oudere werkzoeker bent.”
(Nicolette van Heesch, proeflezer en redacteur van mijn boek ‘Ervaren Talent en Gouden Kracht’)

” Wies is prettig om mee te werken, ze begrijpt wat je bedoelt, laat je in je waarde om het werk tot een goed einde te brengen.”
(Irene Poot-Hoogerwerf, auteur van het boek ‘Herinneringen aan een hogedrukpan’)

“Ik heb Wies meegemaakt in haar rol als auteur en redacteur voor het initiatief ‘Het Kantelingsalfabet’. Wanneer ik terugdenk aan deze periode komen de volgende woorden bij mij naar boven: gedreven, secuur, enthousiast en daarnaast iemand die altijd klaar staat, hoe ‘pittig’ de klus ook is. Een redacteur met een hoog niveau en daarnaast een begenadigd schrijfster. Ik hoop in de toekomst nog een keer met Wies te mogen samenwerken.”
(Richard van der Lee, projectleider ‘Het Kantelingsalfabet’ en uitgever bij ‘De Alfabetboeken’)

“Ik heb Wies leren kennen in het redactieteam van de wijkkrant van onze ‘Stadstuinen’ op de Kop van Zuid te Rotterdam. Wies is zeer gedreven, schrijft mooie teksten en is een inspiratiebron voor ons allemaal. Behalve meedenken over de inhoud, schrijft zij zelf ook interessante artikelen voor ons wijkblad. Zij weet als geen ander mensen te motiveren om ook eens iets te schrijven. Zij is erg accuraat en wijst mederedactieleden op vriendelijke, doch dringende wijze op gemaakte afspraken. Wies is bovendien een zeer prettig mens in de omgang.”
(Annelies van Son, bestuurslid Bewonersvereniging wijk Stadstuinen Rotterdam en voormalig redactielid wijkkrant)

“It is with great pleasure that I recommend Mrs. Wies Groeneveld as a journal and web writer/editor. She is an excellent writer/researcher capable of producing interesting and highly relevant articles about multiple subjects. For instance her articles about the recent history of Rotterdam have been read with great enthusiasm by a broad audience. In addition she manifests great skill in editing local journals and web pages. She is capable of motivating and steering other writers. In summary, Wies has outstanding organizational and writing qualities that would benefit multiple organizations.”
(Dick Jaarsma, voormalig bestuurslid Bewonersvereniging wijk Stadstuinen Rotterdam en voormalig redactielid wijkkrant)

“Ik heb Wies leren kennen als een gedreven persoon die zich met enthousiasme inzet voor haar taak. Als redacteur heeft ze overzicht en is ze heel accuraat.”
(Paul Bloemers, voormalig vormgever wijkkrant Bewonersvereniging wijk Stadstuinen Rotterdam)

“Wies heeft de achtergrondteksten voor het boekje voor de eerste Fietsvierdaagse geschreven. Dat heeft ze gedaan door eerst grondig bronnen te onderzoeken om vervolgens die te hertalen in voor de fietsers interessante beschrijvingen. Volgend jaar weer.”
(William Nederpelt, oprichter Stichting Rond Uit Dordrecht)

“Speeltuin Bello is er niet alleen voor honden. Nee, het samenkomen van mensen maakt speeltuin Bello meer dan een hondenspeeltuin. Mensen ontmoeten elkaar, leren elkaar beter kennen, mensen vertellen elkaar (levens-) verhalen. Mooie verhalen, blije verhalen, emotionele verhalen, verdrietige verhalen. Wies heeft de gave, deze verhalen treffend, op papier te zetten. In plaats van het lezen van 87 pagina conceptplan zeggen de verhalen, door Wies geschreven, veel meer over Speeltuin Bello. Wij zijn heel blij dat Wies dit, met enorme inzet, passie en kennis van zaken, voor ons heeft willen doen. Een verhaal goed onder woorden brengen is een gave. En die gave heeft Wies.”
(Gerard Sangers, oprichter Stichting Hondenspeeltuinen Rotterdam)

“Wies heb ik leren kennen in het redactieteam van het personeelsblad van ProBiblio. Behalve meedenken over de inhoud, schreef zij ook artikelen voor het blad. Vooral heel prettig in de samenwerking vond ik dat zij zonder uitzondering haar teksten aanleverde volgens afspraak. Dat wil zeggen qua inhoud, stijl, spelling, lengte én planning. Kortom, Wies is een zeer zorgvuldige en betrouwbare partner in het schrijfproces!”
(Karin Ottenhoff, communicatieadviseur ProBiblio)

“Wies Groeneveld heb ik – in de periode 1999 – 2006 – leren kennen als een sympathieke, consciëntieuze en gedreven onderzoeker, die altijd haar werk perfect georganiseerd had. Het was een voorrecht en een plezier om met haar samen te werken, en ik kijk dan ook met veel positieve gevoelens terug op deze periode.”
(Cedric Stalpers, voormalig onderzoeker Vereniging voor Openbare Bibliotheken)

“Wies is een zeer ervaren onderzoeker. Met veel enthousiasme en creativiteit zet zij zich in om antwoorden te vinden op onderzoeksvragen. Door haar consciëntieuze werkwijze levert zij onderzoeksresultaten waar je echt iets aan hebt.”
(Irene Annegarn, voormalig jurist en onderzoeker ProBiblio)

“Ik heb Wies leren kennen als een zeer waardevolle collega met een grote passie voor het werk en een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. Wies heeft oog voor detail en houdt ervan grondig te analyseren. Daarnaast beschikt zij over een groot doorzettingsvermogen.”
(Ingrid Balijon-Kooren, onderzoeker ProBiblio)

“Wies Groeneveld kan ik aanbevelen als een enthousiaste en gedreven medewerkster die met hart en ziel in haar vakgebied gedurende lange tijd binnen onze organisatie werkzaam is geweest. Zij heeft een pioniersfunctie bekleed op het gebied van bibliotheekonderzoek en had een vakbekwame rol in het Vakberaad Bibliotheekonderzoek. Daarbij heeft zij de basis gelegd voor de klant- en medewerkertevredenheidsonderzoeken in het kader van kwaliteitszorg en certificering. Wies Groeneveld heeft een enorme passie voor het vak en is een betrokken en een zeer plezierige collega om mee te werken. Zij beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden, die zij ook tot uiting bracht in jarenlang redactiewerk binnen ProBiblio.”
(Marie Claire ’t Hart, voormalig afdelingshoofd ProBiblio)

Bent u al overtuigd? Neem dan contact op met Wies Groeneveld.


Tekstbureau Taalgras: voor effectieve schriftelijke en digitale communicatie